Forhold

Vilkår for kjøp av Jergo AB, Sverige

NL17

Med unntak av teksten nedenfor følger vi nl 17.
«Generelle bestemmelser for levering av maskiner og annet mekanisk, elektrisk og elektronisk utstyr i og mellom Danmark, Finland, Norge og Sverige».

Leveringsbetingelser

Våre varer er levert fra vårt lager i Höganäs, ifølge FCA Incoterms 2010.
Vi bruker hovedsakelig TNT og Schenker som transportør i Sverige. Hvis du vil bruke dine egne kontrakter, det går bra, kunden må informere kundeservice på bestillingen.
Fraktkostnaden avhenger av størrelse og vekt. Kostnaden beregnes for hver forsendelse.
Bestillinger gjort før på 14,00, og forutsatt at det er på lager, kan leveres ut fra oss samme dag.
Emballasje er inkludert i prisen.
Bestillinger der kunden trenger Ekspress frakt belastes ekstra.
Mulighet for co-levering av alle bestilte varer. Hvis det er nødvendig med restordrer, kreves det en ekstra levering, dette belastes som ovenfor.

Salg forskrift

Prisene kan justeres med umiddelbar virkning hvis det er store endringer i valutakurser eller fra våre leverandører.
Varer som leveres er Selgers eiendom til full betaling er gjort.
Ved betaling etter forfallsdato debiteres standard renten med 12.
Standard betalingsbetingelser er 30 dager netto.

Priser og produktinformasjon

Når du bestiller, er prisene som er oppgitt på tidspunktet for å plassere bestillingen i Jergos nettsteder med mindre annet er uttrykkelig avtalt. Prisene rapporteres både før bestilling, i ordrebekreftelsen og for anerkjennelse.

Informasjonen på Jergo AB ‘ s nettsider er gitt for å lette kjøpet avgjørelse og er kontinuerlig oppdatert for å være nøyaktig. Vi forbeholder oss retten til eventuelle typografiske feil og unøyaktigheter

Hvis vi finner at en feil pris er lagt inn for et produkt du bestilte, vil vi varsle deg og avvente din aksept av den korrigerte prisen før ordren blir utført.

Klage & Return

Krav på defekte varer må rapporteres til kundeservice senest 10 dager etter mottak av varene. Hvis varene skades under transporten, må dette rapporteres til kundeservicen og transportøren ved ankomst.

I tilfeller der et krav oppstår fra et montert/brukt produkt på grunn av feil drift, produksjonsfeil eller andre årsaker, må dette dokumenteres, fortrinnsvis med et fotografi der det er mulig og et utfylt klageskjema. Produktet må returneres til Jergo AB. Når det ønskes en olje prøve, må den også sendes.

För samtliga varor som skall returernas skall det ske tillsammans med ett returavtal som kundservice skickar till kunden. Returavtalet är giltigt i 30 dagar.

Varan skall skickas tillbaka i sin originalkartong, vara oskadd, och i nyskick. Endast varor som köpts 12 månader tillbaka godtas och det skall vara en lagervara. Kunden belastas med 20% av varans belopp samt fraktkostnaden.

I de fall där en felaktig vara beror på Jergo AB, står Jergo för hanteringen och kostnaden för frakt, både för att ta tillbaka varan och skicka en ersättning. I de fall där kunden då endast vill returnera den felaktiga varan, krediteras den 100%. Detta gäller under förutsättning att varan skickas tillbaka senast 30 dagar från det att varan mottagits.

För ett returavtal kontaktas kundservice på telefon nr 042-362110, eller mail till info@jergo.no

Jergo AB

Kjetil Hatlebrekke, antagen 2019-06-19

Klar til å jobbe med oss?

Vi vil gjerne høre hva du har for spennende prosjekter og hvordan vi kan hjelpe deg.

Velg språk